Author Topic: Can anyone tell me the best way  (Read 6628 times)

Atomic Mitten

  • Guest
Can anyone tell me the best way
« on: November 26, 2003, 02:44:25 pm »
Well I got my ASUS, can someone tell me how I can install windows on it without damaging my data files too much ?
As it is a different board I will have to install XP on it.

Is it possible to install win xp without re-formatting my HDD ?

I couldn't back up anything on the Giga because it wouldn't post.
« Last Edit: November 26, 2003, 02:45:00 pm by Atomic Mitten »

Offline Doc Nyar

  • When I call your name, be sure to duck...
  • Gameheaven Staff
  • CEO
  • *****
  • Posts: 4.870
  • No one knows a lot, but combined we do
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #1 on: November 26, 2003, 04:48:54 pm »
What data files are you referring to ?

What you could do is move everything that you want to keep to a different directory on the same drive. Once done, delete the Windows folder and re-install.

Atomic Mitten

  • Guest
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #2 on: November 26, 2003, 04:50:28 pm »
Doc, I can't move any files, this is a different MOBO I have had to install ?
I'm online with my old Athlon, to post here.
« Last Edit: November 26, 2003, 05:03:10 pm by Atomic Mitten »

RotteVis

  • Guest
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #3 on: November 26, 2003, 07:39:34 pm »
Just boot the system up with your new mobo, windows automaticly installs the new components, it can?t be that much, if you?ve got an Asus with the 875 chipset. Most components will be the same.

But a fresh install is the best
« Last Edit: November 26, 2003, 07:40:00 pm by RotteVis »

Atomic Mitten

  • Guest
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #4 on: November 26, 2003, 10:14:11 pm »
Thanks Rottevis.
It worked , I am now the proud owner of an ASUS P4C800-E-Deluxe !

The only thing is my Hardrive is running as a slave, I have never had to bother with jumpers before, to set it to master must I remove the jumper ?

It's a MAXTOR 120 MB 8Mb cache ATA 133.

Also my CD R won't spit the Cd tray out , no light on it either ? Is there an internal fuse on it ?
It's an HP CD writer.

It's being recognised by windows but nothing happens when I push the eject button.

Finally should I enable Q-fan in the BIOS ? ;D

Offline Doc Nyar

  • When I call your name, be sure to duck...
  • Gameheaven Staff
  • CEO
  • *****
  • Posts: 4.870
  • No one knows a lot, but combined we do
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #5 on: November 26, 2003, 10:43:38 pm »
On the top of your harddrive, it should state what jumper setting to use to make it master.

As for your cdrw, I can't tell you if it has a fuse..

Atomic Mitten

  • Guest
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #6 on: November 26, 2003, 10:46:14 pm »
Instead of the normal markings SL or MS there is like cp or something, I can't understand what is meant ! :-\

Offline Doc Nyar

  • When I call your name, be sure to duck...
  • Gameheaven Staff
  • CEO
  • *****
  • Posts: 4.870
  • No one knows a lot, but combined we do
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #7 on: November 26, 2003, 10:52:57 pm »

Atomic Mitten

  • Guest
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #8 on: November 26, 2003, 10:55:32 pm »
Well it would if there was an actual link ! lol ;D

Offline Doc Nyar

  • When I call your name, be sure to duck...
  • Gameheaven Staff
  • CEO
  • *****
  • Posts: 4.870
  • No one knows a lot, but combined we do
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #9 on: November 26, 2003, 11:00:08 pm »

RotteVis

  • Guest
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #10 on: November 26, 2003, 11:37:29 pm »
just set it to master and I replied to your CDR post

Atomic Mitten

  • Guest
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #11 on: November 26, 2003, 11:40:20 pm »
Thanks ! Doc and Rottevis. I wish that Maxtor would just write on their HDD's slave and master like they used to.

RotteVis

  • Guest
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #12 on: November 26, 2003, 11:48:05 pm »

Atomic Mitten

  • Guest
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #13 on: November 27, 2003, 12:21:49 am »
This is a joke , right ? ;D

Atomic Mitten

  • Guest
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #14 on: November 27, 2003, 12:24:59 am »
Does one of you have Q-fan enabled in the BIOS.
Also Doc mentioned the overclocking automatic feature in The ASUS BIOS, how do I do this and or where ?


RotteVis

  • Guest
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #15 on: November 27, 2003, 07:47:56 am »
This is a joke , right ? ;D

It?s not a joke

Offline Doc Nyar

  • When I call your name, be sure to duck...
  • Gameheaven Staff
  • CEO
  • *****
  • Posts: 4.870
  • No one knows a lot, but combined we do
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #16 on: November 27, 2003, 09:18:07 am »
Does one of you have Q-fan enabled in the BIOS.
Also Doc mentioned the overclocking automatic feature in The ASUS BIOS, how do I do this and or where ?

I do not have the Q-fan enabled.

As for the overclocking, in your BIOS, go to advanced and select Jumperfree and choose the percentage. When your system hangs, you've set it to high...

Atomic Mitten

  • Guest
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #17 on: November 27, 2003, 11:39:56 am »
Any particular reason why you don't have Q-Fan enabled ?
Thanks for the info Doc.
I'm running it at 5% overclocked 2.956Ghz and it is still running at 29? C. ;D

Atomic Mitten

  • Guest
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #18 on: November 27, 2003, 11:40:39 am »

Offline Doc Nyar

  • When I call your name, be sure to duck...
  • Gameheaven Staff
  • CEO
  • *****
  • Posts: 4.870
  • No one knows a lot, but combined we do
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #19 on: November 27, 2003, 11:42:29 am »
Any particular reason why you don't have Q-Fan enabled ?
Thanks for the info Doc.
I'm running it at 5% overclocked 2.956Ghz and it is still running at 29? C. ;D

No particular reason.

I've noticed that if you overclock it too much, your system will lockup in 10mins or so. Try the test on the PC pitstop site. If it completes that, you're save :)

Atomic Mitten

  • Guest
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #20 on: November 27, 2003, 11:43:24 am »
Did that ! score was 1685 ! ;D

Just got back from ALDI, heh heh ! new USB 2.0 Scanner for 40 GBP.
Oh and a 128MB USB memory drive, also USB 2.0.

So I am happy now with my ASUS. ;D
« Last Edit: November 27, 2003, 11:45:12 am by Atomic Mitten »

RotteVis

  • Guest
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #21 on: November 27, 2003, 02:13:28 pm »
Did that ! score was 1685 ! ;D

Just got back from ALDI, heh heh ! new USB 2.0 Scanner for 40 GBP.
Oh and a 128MB USB memory drive, also USB 2.0.

So I am happy now with my ASUS. ;D

I?m glad to hear that  ;D

Offline gryphon

  • Just me...
  • Administrator
  • Manager
  • *****
  • Posts: 1.733
  • nothing can seem fool to those that winn. ...
Re:Can anyone tell me the best way
« Reply #22 on: November 27, 2003, 04:51:43 pm »
Oh and a 128MB USB memory drive, also USB 2.0.

We are also using them a lot . . . they come in handy from time to time.. . :)
Expect anything, and life will become boring...